Tuesday, December 11, 2007

Forum OPM



Forum Orchids and Plants Malaysia (OPM) ialah sebuah forum yang diwujudkan oleh beberapa orang peminat orkid di Malaysia.

Saya baru menyertai forum OPM dan telah mendapat beberapa manafaat seperti maklumat tentang orkid dan tumbuh-tumbuhan yang lain dan juga mula membina rangkaian rakan-rakan di kalangan peminat orkid.

Sebenarnya forum orkid begitu banyak yang dapat ditemui dalam internet, namun hampir semua forum itu diasakan oleh orang luar negera. Maka kandungan dan maklumat orkid yang diisi dalam forum itu mengikut budaya masyarakat itu.

Jadi OPM mengisi keperluan berforum di kalangan peminat orkid tanah air. Setakat ini sudah lebih 20 orang ahli yang telah menyertai OPM. Saya percaya ramai lagi akan menyertainya.

Hidup OPM!

3 comments:

~~@lyci@~~ said...

alycia pun rasa bertuah sgt dapat join forum OAPM ni.. sebab banyak info dan ilmu yg kita dapat.. rasa ketinggalan sgt pengetahuan ttg orkid nie... hope lepas ni kita dapat berjumpa sesama ahli OAPM.. lagi meriah kan...

alang bidara said...

Alycia,

Alang dah post message kat OPM, tentang perjumpaan ahli-ahli OPM. :)

Harap dapat respons positif dari members lain.

bicalcarata said...

alang,
tq utk promosikan OPM d cni, klu nak buat perjumpaan ahli2 OPM bolehlah buat di tempat anda..heheh